· 

Massagetherapie en sport

Sport en massagetherapie, dat is natuurlijk een perfecte combinatie. Denk maar eens aan het feit hoeveel sporters zowel voorafgaande aan hun prestatie als daarna een massage krijgen. Raken ze geblesseerd dan krijgen ze ook weer een massage, feitelijk kan je massage en topsport niet los van elkaar zien.

Sportmassage

De een noemt het sportmassage, de ander (zoals ik) de klassieke massage. Het is een stevige massage gericht op het doorwerken van je spieren. Dat kan best pittig zijn, vooral als je dat niet gewend bent of als je klachten ervaart. 

Ontspanning

Veel sporters kennen de effecten van een sportmassage, maar vergeten dat ontspanning ook noodzakelijk is. Het is de balans vinden tussen inspanning en ontspanning. Alleen als dat is balans is kan je sportprestaties leveren. De batterij moet immers ook weer opgeladen worden.

Jonge sporters

Onder mijn clienten bevinden zich ook sporters. Denk aan zwemmen, hardlopen, fietsen en fitness. De leeftijden zijn divers, want ook op jongere leeftijd wordt er natuurlijk aan sport gedaan, soms op heel hoog niveau. Vooral dan is massagetherapie belangrijk, daar je lichamelijk nog vol in ontwikkeling bent.


De massagekeuze voor sporters

Welke massage kies je nu als je massagetherapie deel wilt laten uitmaken van je sport? Qua ontspanning is natuurlijk iedere massagevorm heel fijn, maar soms vraagt de combinatie van sporten en masseren om een gerichte aanpak. Deze 3 onderstaande opties raad ik aan bij sporters. Het is dan zeker mogelijk om voorafgaande aan de massage nog af te stemmen welke van de drie op dat moment het beste zou passen.

Ontspanningsmassage

Een massage met maar een doel: Ontspanning. Even helemaal de aandacht voor jezelf, een kleine mini vakantie.

Klassieke Massage

De stevige klassieke massage. Het 'doorwerken' van het lichaam. ideaal voor spierklachten en tegen stijfheid. 

Combinatie Massage

Klassieke massage van nek, schouders en rug, met aansluitend een ontspannende massage voor de rest.