· 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Vreemd, toch? Je wordt als jezelf geboren, maar ergens onderweg ga je dat aanpassen en veranderen. Waarom doe je dat? En waarom ligt het hoogtepunt van al die veranderingen rond de puberteit? De basis ligt in het feit dat je aardig gevonden wilt worden en dat voelt vooral in de puberteit ontzettend belangrijk. Je wilt vrienden, je wilt erbij horen en je doet daar ook alles voor.

 

Iedereen moet je aardig vinden

Met al die aanpassingen maakt je het iedereen naar de zin en vinden veel mensen je leuk, maar je gaat jezelf steeds minder leuk vinden. Je verliest een beetje je eigen identiteit en feitelijk verlies je hiermee ook jezelf. Moet iedereen je leuk vinden? Nee, dat moet zeker niet, het is zelfs een onbereikbaar doel. 

 

Een belangrijke vraag

Stel jezelf eens deze belangrijk vraag: Is het belangrijk dat iedereen diegene leuk vindt die je speelt te zijn of is het juist zo dat anderen je maar moeten accepteren wie je werkelijk bent en je daarom juist leuk vinden? Als je er ook maar even over nadenkt, dan weet je het antwoord al, maar toch kies je vaak voor het andere.

 


Kom gewoon jezelf zijn

Bij mij mag je ervaren hoe goed het voelt om gewoon jezelf te zijn, zonder schaamte en zonder beperkingen. Je mag alles in vertrouwen met me bespreken en ook op de massagetafel mag je zijn wie je echt bent, net alsof er niemand bij aanwezig is. Echt helemaal jezelf durven zijn is even wennen, het kost wat tijd om jezelf weer terug te vinden. Maar, als je jezelf eenmaal weer gevonden hebt, weet en voel je direct dat het goed zit en dat je niets mooiers kunt worden dan jezelf.