· 

Een blootgewone massage

Er is nogal een verschil per massagepraktijk als het gaat om gekleed of ongekleed een massage ondergaan. De standaard is dat de client bepaald wat er uit gaat en dat de onderbroek aan blijft. Mijn praktijk is hierin net even anders. Binnen mijn massagevisie is een massage met je ondergoed aan hetzelfde als douchen met een paraplu. Ja, je staat inderdaad onder de douche, maar is het praktisch, handig en efficiënt? Nee, zeker niet, probeer het maar een keer uit…… 

Mijn massagevisie, je hebt er niets aan.....

Bloot, naakt, naturistisch of ongekleed. Hoe je het ook noemt, bij mijn massages heb je niets aan. Om er de juiste benaming aan te geven, noem ik het blootgewone massages. Dit dekt ook de lading. Bloot is bij mij heel normaal. Het is functioneel bloot. Al mijn cliënten liggen blootgewoon op de massagetafel. Door jezelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven, is de overgave aan de massage vele malen groter, waardoor het effect ook vele malen groter is. Het ligt ook een stuk fijner, want met ondergoed aan moet ik aan je ondergoed sjorren, er handdoeken onder, in en tussen stoppen en dan nog ben ik veel beperkter in mijn massagetechnieken.  

Verplicht bloot?

Als je voor mijn massages kiest, dan kies je voor mij als masseur en voor mijn massagevisie. Ik wil de massages enkel volgens mijn visie geven en dat kan enkel als je blootgewoon op de tafel ligt. Dus ja, bloot is verplicht. Ik pas dit toe bij al mijn cliënten, ongeacht leeftijd of geslacht. Is dat niets voor jou? Dat kan en mag natuurlijk, maar in dat geval moet je een andere masseur met een andere massagevisie zoeken, die beter past bij jouw voorkeuren. 

De eerste keer

Bij het eerste bezoek is het mogelijk om je ondergoed aan te houden en/of kan ik je nog deels afgedekt laten met handdoeken. Dit heeft zeker niet de voorkeur, want je overgave is veel lager en het resultaat van de massage beduidend minder. Het kan en mag echter wel, maar enkel bij het 1e bezoek. Vanaf het 2e bezoek is het altijd een blootgewone massage.