· 

Van gameboy rug naar app nek

Jongeren bewegen zich steeds minder. Begin jaren 90 werdt de Gameboy geïntroduceerd, het eerste handcomputerspel. Nu, met tablets en smartphones, zijn er vooral veel jongeren die dagelijks lange tijd voorovergebogen bezig zijn met een mobiel apparaat. Jongeren zitten teveel met hun kin op hun borst en dat veroorzaakt nekklachten en hoofdpijn. De pijn bevind zich dan vooral bij de schedelrand, de aanhechting van de nek met de schedel. Deze verkeerde houding werkt ook door in de rest van het lichaam, zoals schouders en rug.

 

Ook tussen de oren kan het mis gaan. De sociale druk van het moeten beantwoorden van berichtjes en het idee hebben om er niet bij te horen of geen deel uit te maken van een vriendenclub als je niet bij blijft met de sociaal media, zoals Facebook, Instagram of Snapchat. Je zou maar eens iets missen……..

 

Van telefoon naar mobiel

Het is echter wel het communicatiemiddel van deze tijd, je muziek en je connectie met de wereld. Ouders leggen vaak een verbod of restrictie op, maar dat is hetzelfde als zeggen, je mag geen contact meer met je vrienden, je krijgt geen fotocamera meer, je mag geen muziek meer luisteren en je mag niets meer opzoeken op internet. Je mobiel is immers al lang geen telefoon meer, als is dat voor veel ouders vaak wat moeilijker te begrijpen. Daarnaast kunnen veel ouderen ook niet meer zonder hun mobieltje, toch? 

Waarom massagetherapie

De combinatie van lichamelijk en geestelijke klachten voortkomende uit de sociale druk en/of het overmatig gebruik van je mobieltje of tablet maakt juist dat massagetherapie en coaching je zo goed kan helpen. Het kan je rust geven, je kan echt genieten van 1,5 uur zonder telefoon op de massagetafel en je komt weer beter in je vel te zitten. Evt lichamelijke klachten zullen ook afnemen, waardoor je daarna weer op je mobiel kan kijken om je volgende afspraak bij me in te plannen of je eigen playlist kan samenstellen voor de volgende massagesessie :)