· 

Wat wil je ervaren?

Mensen vinden het vaak moeilijk en lastig om precies aan te geven wat hun massage wensen zijn. Al vraag ik 10x of er nog wensen zijn en wat ze graag willen ervaren, dan nog durft men hier over niet open te communiceren, hoe vertrouwd en persoonlijk het in de massageruimte ook is. Dat is jammer, want juist als je hierin heel open bent, kan de massage nog beter worden en speciaal worden afgestemd op jouw wensen.

 

Er zijn ook tal van lichamelijke en geestelijke klachten waar een massage bij kan helpen. Ook hierbij is het zaak om deze klachten in alle openheid te bespreken. Het maakt echt niet uit wat jouw specifieke klachten of problemen zijn, als ik ze niet ken, dan kan ik je ook niet verder helpen. Wellicht zou ik je juist een hele andere massage geven als ik je klachten wel zou kennen, juist om je hiermee veel beter te kunnen helpen of te ondersteunen.

 

Kortom, wees zo open mogelijk. Vertel me wat je wensen zijn, wat je zou willen ervaren en wat je klachten of problemen zijn. Ongeacht wat dan ook en ongeacht of ik je wensen niet, gedeeltelijk of helemaal kan vervullen, je bent en blijft daarna nog altijd even welkom als daarvoor. Er is dus helemaal niets wat je ervan zou weerhouden om het gewoon in alle vertrouwen met me te delen en aan me voor te leggen.

 

Natuurlijk kan ik niet al je wensen vervullen. Als je een massage wilt met 24 danseressen op een warm tropisch eiland met een paar cocktails, dan begrijp ik dat zeker, maar moet ik je helaas teleurstellen. Als het echter ook maar enigszins binnen mijn mogelijkheden ligt, dan kunnen we er samen wel iets moois van maken.